Waarom je altijd een vroege vlucht zou moeten boeken

vies vliegtuig

Hee, je moet in het holst van de nacht naar het vliegveld – hallo, ochtendhumeur -, maar je bent wél lekker op tijd op de plek van bestemming. Toch is dat niet de enige reden waarom je het beste een vroege vlucht kunt boeken.

Want al die maanden van tevoren lijkt om drie uur je bed uit een prima idee – slapen doe je wel op het strand -, als het moment eenmaal daar is vervloek je jezelf toch wel een beetje. Maken die paar uurtjes nu echt nog uit? Ja, wel dus. Dat onthult stewardess Stella Connolly aan NBC Nieuws.

Geen vertraging

En de reden is eigenlijk heel simpel: met zo’n vroege vlucht heb je de minste kans op vertraging. Zij verklaart: ‘Vroege ochtendvluchten zijn de beste. Ze zijn bijna altijd op tijd. Naarmate de dag verstrijkt, als een vlucht te laat is dan ontstaat er een soort sneeuwbaleffect en ontstaat een hoger risico dat vluchten worden vertraagd. Ik raad dan ook aan om vroeg te vliegen.’

Schoon vliegtuig

Maar dat niet alleen, ook is het vliegtuig een stuk schoner als je op tijd in de lucht zit. Stella geeft aan dat hoewel er tussendoor natuurlijk genoeg opgeruimd en gepoetst wordt, er bij de vroegste vlucht een echt een grondige reiniging plaatsvindt zonder passagiers aan boord. Alle reden dus om toch vroeg je bed uit te komen. En een goed excuus voor een siësta toch?

banner

Bron: Cosmpolitan UK | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.