Waarom Dave Roelvink de Nederlandse Justin Bieber is

We leerden hem kennen als de zoon van Dries Roelvink. Vervolgens dook er een pikant filmpje op van Dave in een jacuzzi. Maar sinds hij op het eiland van ‘Expeditie Robinson’ aankwam, is iedereen een beetje op Dave Roelvink. Hé, waar doet ons dat toch aan denken?

Tekst Katy Boer | Beeld Getty Images, ANP

Precies! Het lijkt er verdacht veel op dat Dave een Justin-Biebertje doet. Zes dingen die Dave en Justin stiekem gemeen hebben.

  • De lok, de zoetsappige nummers: het waren eigenlijk alleen tienermeisjes die (openlijk) geveld waren door de Bieber fever. Tótdat hij in 2015 met zijn album ‘Purpose’ kwam en iedereen ineens in de ban leek van zijn muziek en zich zelfs een Belieber durfde te noemen. Precies wat Dave teweegbracht sinds zijn intrede op het eiland.
  • Naakt op zijn balkon verschijnen, joints roken op het podium, drinken tijdens een optreden: ook de Amerikaanse superster heeft zo z’n schandalen op zijn naam staan.
  • Beide heren rocken de bad boy Die tattoos zijn stiekem best sexy, toch?
  • Zowel Justin als Dave hebben een leuk broertje. Beiden in een totaal andere categorie, dat wel. Justins broertje Jaxon is pas zeven jaar oud, maar weet op de rode loper – waar zijn grote broer hem af en toe mee naar toe neemt – alle harten te veroveren. Dat Donny Roelvink er ook best mag wezen, bewijst hij zelf op Instagram.

Still going strong. But also still working for my goal.! ? add me on snap ?: donnyroelvink

A photo posted by Donny Roelvink.⁶? (@donnyroelvink) on

  • Niet te vergeten: de lok. Justin stond er bekend om en zorgde ervoor dat talloze kappers de opdracht kregen om zijn coupe na te maken. Ook bij Dave is het een veelbesproken kenmerk: hoe krijgt-ie het voor elkaar dat zijn haar nog steeds perfect zit, terwijl de rest van de eilandbewoners met een vette kop rondloopt?
  • Biebs kreeg het al meerdere keren voor elkaar om op een meest-sexy-mannen-van-het-jaar-lijstje te verschijnen. Met zijn zeeblauwe ogen, perfecte haar en prima lichaam was het een kwestie van tijd voordat het Dave ook zou overkomen. En ja hoor, vorige week verscheen hij in VIVA’s Hot 20-lijstje.

Lees ook:

Onlangs dronken we een biertje met Dave. Hoe dat eraan toe ging, lees je binnenkort in VIVA. Vanaf 21 december ligt VIVA met Dave in de winkel!