Waarom heeft iedereen het over Vero en is het echt ‘het nieuwe Instagram’?

vero

Heb je nét een paar duizend volgers op Insta bij elkaar gesprokkeld en durf je jezelf eindelijk onder de noemer ‘Instagirl’ te scharen? Da’s balen voor je, want er is een nieuw sociaal platform in the picture. Maak kennis met Vero.

Geen algoritmes en geen advertenties. Vero klinkt als een verademing, en precies wat we in deze tijd nodig hebben. Het platform bestaat pas net, maar wordt nu al ‘het nieuwe Instagram’ genoemd. Maar is het echt zo veelbelovend als het klinkt?

Uiteraard hebben we ons meteen aangemeld (#trendsetters) om eens te checken hoe Vero werkt en wat er van de gebruikers verwacht wordt. Dat leidde tot een kleine chaos op de redactie. Wat moet je uploaden? Is het bedoeld voor foto’s? En wat voor foto’s dan? Worden er Instagramwaardige kiekjes voor pastelkleurige muurtjes verwacht, of volstaat een simpele foto van je lunch ook?

Een kleine researchsessie later blijkt dat een foto van je broodje pindakaas prima kan, mits je hem daarna ook echt opeet. Het nieuwe platform richt zich vooral op de realiteit – Vero is het Italiaanse woord voor ‘waarheid’. Op deze app hoef je niet de mooie versie van jezelf te laten zien, maar draait het om the real you.

Vero is niet alleen bedoeld voor foto’s, maar eigenlijk voor van alles en nog wat. Boeken, films, muziek: alles wat je leuk vindt, kun je delen. En dat gebeurt allemaal op de ouderwetse chronologische manier, zonder dat er gekke algoritmes bij komen kijken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw vrienden je post pas drie dagen later te zien krijgen.

Hoewel het allemaal mooi klinkt, werkt Vero tot nu nog niet erg fijn. De app heeft nogal last van kuren, waardoor sommige mensen zich niet kunnen aanmelden, en anderen bijvoorbeeld niks kunnen posten. De makers hebben inmiddels laten weten dat dit te maken heeft met de grote stroom aan bezoekers. Er zou aan gewerkt worden. In de tussentijd gaan wij ons even wegwijs maken, want tot nu toe voelen we ons nogal verdwaalde nieuwelingen in de app.

Nieuwsgierig geworden? Vero is beschikbaar op iOS en Android. Vergeet je VIVA_NL niet te volgen?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Vero
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.