Waarom knuffelen zo goed voor je is

Knuffelen

Van knuffelen knapt iedereen op. En dit is waarom.

Het is lekker
Knuffelen geeft je een goed gevoel. Dit komt doordat er tijdens een knuffelsessie oxytocine in je lichaam vrijkomt, beter bekend als het knuffelhormoon. Je wordt er net even iets gelukkiger van. Knuffelen, elkaar vasthouden of voorspel waarbij je elkaar veel aanraakt zorgt voor het vrijkomen van dit happy hormoon.

Goed voor je sexdrive
Ook een knuffel met iemand waar je geen sexuele relatie mee hebt kan je zin in sex verhogen. Dit komt doordat er dopamine vrijkomt tijdens een knuffel en dit geeft je libido een boost. Knuffelen met je partner kan dus tot een vrijpartij leiden wat weer goed is voor je relatie. Alleen maar voordelen dus!

Bye bye stress
Tijdens het knuffelen ontspant je lichaam waardoor de stress levels in je lichaam aanzienlijk dalen. Zoenen, iemand omarmen of aanraken maken je meer ‘zen’. Behalve de stressverlagende werking zorgt knuffelen ook goed voor een lagere bloeddruk en een afname van angstgevoelens. Een knuffelsessie vlak voordat je gaat slapen verhoogt de kans op een goede nachtrust.

Hallo roze bril
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel affectie tonen naar elkaar positiever naar de wereld kijken. Niet verwonderlijk dus dat jij je na een knuffel van iemand waar je van houdt een stuk beter voelt. Het werkt verlichtend.

Connected
Relaties waarin veel wordt geknuffeld hebben meer kans van slagen. Door te knuffelen voel je je verbonden met de mensen om je heen. Of je nu na een lange werkdag even in de armen van je partner ligt. Of knuffelt met een van je beste vrienden. Even niemand in de buurt om mee te knuffelen? No worries! Jezelf een massage geven kan al genoeg zijn om een boost van dat fijne knuffelhormoon te krijgen.

Beeld: 123RF