Waarom je nooit met je benen over elkaar moet zitten bij de kapper

Benen over elkaar kapper

Of je het nu leuk vindt of niet, eens in de zoveel tijd moet je er toch aan geloven: een bezoekje aan de kapper. Als je het niets vindt, kun je het jezelf maar beter zo comfortabel mogelijk maken. Tijdschriftje erbij, benen over elkaar… maar dat laatste kun je beter niet doen.

Tenminste, als je niet over een paar dagen wéér naar de kapper wil. De kans is namelijk groot dat je coupe scheef wordt geknipt als je met je benen over elkaar zit.

Naar boven kijken

Je hoofd een stukkie omhoog doen of je kin op je borst leggen: het zijn geen vreemde verzoekjes als je in de kappersstoel zit. Maar dat je stil blijft zitten en de orders van je kapper opvolgt, zijn niet de enige dingen waar je op moet letten.

Houding

Je houding blijkt minstens zo belangrijk te zijn, zo vertelt haarstylist Lacy Redway aan Allure. Veel vrouwen zitten met hun benen over elkaar, maar dat kan ertoe leiden dat je haar ongemerkt scheef wordt geknipt. Dit komt doordat je ook een beetje scheef in de stoel zit. Als je de volgende keer bij de kapper zit, weet je dus wat je te doen staat. Lekker laten hangen, die benen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Byrdie | Beeld iStock