Wait, what? Deze kleur kleedt beter af dan zwart

afkleden

Kies je vaak voor een all black outfit? Omdat je het mooi vindt, maar misschien stiekem ook wel omdat je denkt dat je er slanker in lijkt? ‘Denkt’ inderdaad, want er is gebleken dat er een kleur is die beter afkleedt dan zwart.

Niet zwart, maar de kleur rood zou ons beter afkleden. Dat weet Helen Venables van het Britse kleurenadviesbedrijf House of Color.

Mooi rood is niet lelijk

Koraal- of bordeauxrood zou je niet slanker laten lijken, maar primair rood wel. “Rood is de kleur die pal in het centrum van alle kleuren (op een kleurkaart) ligt en een gelijkmatige verdeling heeft door het kleurspectrum,” zegt Helen tegen de Britse Vogue. “Vooral onder de kin kun je het best de kleur dragen waarvan je weet dat die bij je past. Zo dicht bij het gezicht kan het effect van kleur bijzonder krachtig zijn – je lijkt er slanker, frisser, gezonder en jonger door. Kies de verkeerde kleur en je kunt ineens uitgeput ogen.”

Rood coltruitje aanschaffen dan maar?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Vogue | Beeld Getty Images