Wait, what? In Amsterdam komt een geitenwollensokken store

geitenwollensokkenwinkel

Dacht jij dat geitenwollen sokken louter bedoeld zijn voor hippies? Dat heb je dan mooi verkeerd, want de kledingstukken worden weer helemaal hip. Althans, als het aan het aan het duurzame bedrijf Vandebron ligt.

Het wordt tijd dat de geitenwollen sok haar suffe imago achter zich laat, vindt Vandebron. Om dat voor mekaar te krijgen opent het groene-energiebedrijf een ware pop-up ‘Geitenwollen Sokken Atelier’ aan de Prinsengracht in Amsterdam. Daar kun je op 15 en 16 december terecht om je oude schoenen te laten customizen tot heuse geitenwollensokkenexemplaren. Die gaan er ongeveer zo uitzien:

geitenwollen

Duurzame sok

Vandebron hoopt met de actie de geitenwollensok neer te zetten als hét positieve symbool voor duurzaamheid. Medeoprichter Aart van Veller: ‘Duurzaamheid moet niet iets zijn van een kleine groep voorlopers, iedereen moet het omarmen. Startend met het omarmen van de geitenwollen sok.’

Oppimpen

Schoenenontwerper Luc Aarts neemt het oppimpen van de schoenen op zich. Bezoekers kunnen ook zelf met hun schoenen aan de slag in het atelier. Wil je jij je schoenen onder handen laten nemen door Luc? Post een foto van jezelf met de schoenen die je wil laten customizen met #vandebron en #geitenwollensok om kans te maken.

Datum: 15 & 16 december
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Prinsengracht 715, Amsterdam

Wil je niets meer missen van VIVA? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.