Dat was van korte duur: R. Kelly verwijdert tweet over tournee

R Kelly documentaire

‘Ik zie jullie snel, Australië, Nieuw-Zeeland en Sri Lanka!,’ schreef R. Kelly dinsdag op Twitter om zijn nieuwe tournee aan te kondigen. Zijn enthousiasme was echter alweer snel voorbij, want de zanger heeft het bericht inmiddels verwijderd.

De tweet van R. Kelly – vergezeld door een foto van de zanger met de tekst ‘The King of R&B’ – was voor veel Twitteraars reden tot kritiek. Zij drongen fans aan om geen concerttickets te kopen, waarbij ze wezen op de ironie dat ‘R. Kelly op tournee gaat in plaats van naar de gevangenis’.

Lees ook: De advocaat van de tegenpartij weet het zeker: ‘R. Kelly zit binnenkort achter de tralies’

Momenteel ligt R. Kelly onder vuur vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag. In de driedelige docuserie Surviving R. Kelly komen zo’n vijftig mensen aan het woord over Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger voluit heet. Een flink aantal vrouwen beschuldigt hem van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Naar aanleiding hiervan wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de zanger.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.