Wat je allemaal met droogshampoo kan doen (naast het fiksen van je haar)

droogshampoo

Als je het ons vraagt is droogshampoo de uitvinding van de eeuw. Bij vet haar, wanneer je net dat beetje volume mist of wanneer je te weinig tijd hebt maar het eigenlijk wel een opfrisbeurt kan gebruiken: droogshampoo it is. Maar je blijkt er nog veel meer mee te kunnen.

Wenkbrauwen als Cara

Spuit een klein beetje droogshampoo op je wenkbrauwborsteltje en kam je wenkbrauwen ermee. Je krijgt zo al je haartjes in de juiste richting en op de juiste plek. Ook zou droogshampoo je wenkbrauwen dikker kunnen laten lijken door het zetmeel dat het product bevat. Win-win-win!

Deo-vervanger

Een vervanger voor shampoo? Een vervanger voor deodorant! Droogshampoo zou ook prima dienst doen wanneer je geen deo meer in huis hebt of je nodig wat verfrissing onder je oksels kan gebruiken. De meeste droogshampoos ruiken meer dan prima en door het zetmeel en het talkpoeder maakt het product je huid droog. Elke dag droogshampoo gebruiken in plaats van deo is overigens geen goed idee, alleen bij hoge nood dus.

Weg met statische kleding

Net als haarlak kan een spuitje droogshampoo ook helpen om je kleding minder statisch te maken. Houd de bus zo’n tien centimeter van je kledingstuk wanneer je het erop sprayt. Het is misschien ook slim om je droogshampoo eerst te testen op witte vlekken, voordat je het op je nieuwe jurkje spuit.

Vijftig tinten grijs

Doemen er in je coupe steeds vaker grijze haren op? Er bestaat ook speciale droogshampoo voor bijvoorbeeld brunettes. Spuit een beetje op je grijze haren en je verbergt ze binnen no time.

Stylen maar

Haarstilisten en kappers kunnen niet meer zonder wanneer ze een beachy look of mooie slag maken. Door de droogshampoo wordt het haar wat stugger, waardoor je er veel meer mee kan doen. Ook voor kort haar werkt droogshampoo als een tiet: je wax of andere stylingsproducten kunnen eigenlijk de prullenbak in.

Nooit meer schurende dijen

Irritant: wanneer je met mooi weer een rok of jurk draagt en je benen tegen elkaar aan schuren. Droogshampoo to the rescue! Spray een beetje droogshampoo aan de binnenkant van je dijen. Door het talkpoeder in de shampoo, is het schuren een stuk minder vervelend.

Foutje, bedankt

Oeps, iets te enthousiast geweest met de serums en shiny sprays? Je fikst je coupe door wat droogshampoo op de wortels van je haar te spuiten. Even borstelen en klaar is kees!

Dubbelop

Ja, droogshampoo is eigenlijk een vervanger voor je gewone shampoo. Maar na het ‘gewoon’ wassen van je haar kunnen je lokken ook slap worden. Spuit wat droogshampoo over je net gewassen haar, en hallo volumineuze coupe!

Lees ook:

Tony’s Chocolonely komt met een nieuwe smaak!
In deze prints hullen we ons dit voorjaar massaal

Bron Pure Wow | Beeld iStock