Wauw: dit is waarom de gemeente Amsterdam vandaag de regenboogvlag hijst

homohuwelijk

De gemeente Amsterdam maakt vandaag een prachtig statement door de regenboogvlag te hijsen. Hiermee zet de stad zich af tegen de Nashville-verklaring, die inmiddels door honderden mensen is ondertekend. ‘In onze stad mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil’, zo tweet de gemeente.

In de omstreden Nashville-verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’. Het pamflet is overgewaaid uit de Verenigde Staten en ondertekend door honderden protestantse predikanten en voorgangers, waaronder diverse Nederlanders. SGP-voorman Kees van der Staaij wordt fel bekritiseerd vanwege het ondertekenen van de tekst. Ondanks de kritiek blijft hij wel achter zijn verklaring staan: ‘De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring.’

Amsterdam is fel op de verklaring tegen, zo laat de gemeente op Twitter weten.

Eerder op de dag hees de Vrije Universiteit Amsterdam al de regenboogvlag als protest tegen de verklaring, die mede-ondertekend is door enkele medewerkers van de VU.

Zojuist is bekend geworden dat het Openbaar Ministerie (OM) de Nashville-verklaring gaat beoordelen op eventuele strafbaarheid. Op basis daarvan wordt bekeken of er mogelijk een strafrechtelijk onderzoek komt. Hoe lang het beoordelen gaat duren, is niet bekend.

Bron: ANP

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.