‘Home Alone’ bestaat dertig jaar maar grote kans dat dit detail je nog nooit is opgevallen

home alone detail

‘Home Alone’ bestaat deze week dertig jaar, ja echt, zo oud ben je dus al. De film kwam uit op 16 november 1990 en de rest is geschiedenis. Toch is de kans groot dat dit detail van Home Alone je nooit is opgevallen. 

Het chaotische familiediner vol pepsi en pizza’s, de plagerij van grote broer Buzz, het moment dat Kevin erachter komt dat zijn familie weg is… Je zou zeggen dat je Home Alone, de film uit 1990 die inmiddels vast onderdeel is van het jaarlijkse kerstrepertoire, wel uit je hoofd kent. Toch spotte twitteraar Claire Reilly een detail dat je waarschijnlijk nog niet eerder is opgevallen.

“Detail”

Detail, detail… Bij detail denk je aan iets kleins en subtiel. Toch is het ‘detail’ van Claire eigenlijk niet te missen. Sterker nog, het is all over the place. De twitteraar buigt zich namelijk over de kerstdecoratie van de familie McAllister. Die blijkt niet alleen héél uitbundig – ze vraagt zich hardop af of de familie met opzet inbrekers wilde lokken – ook betrapt ze de familie op een uitbundig doorgevoerd thema.

‘Laten we alles groenrood doen!’

Wie goed kijkt, en dat doet de twitteraar, ziet dat eigenlijk alles is voorzien van de kleurencombinatie groen met rood. Maar dan bedoelen we ook echt ALLES. De kerstversiering, maar ook de keuken, de gang en zelfs de outfit van Kevin. Kijk maar mee, en let vooral op de hilarische bijschriften van de twitteraar:

De gang:

Let wel: de rode kaarsen in de gang met groene muren:

Rood haar met, jawel, een groene telefoon:

Je snapt natuurlijk zelf wel dat inbrekers daar agressief van worden:

Ook Kevin krijgt het in de smiezen…:

Let vooral ook op zijn combinatie pyama-badjas…

En de keuken, ook groenrood!

Telegraaf goot het opmerkelijke thema in een filmpje:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.