To shit or not to shit: wc-etiquette op het werk

Gênant moment: een grote boodschap moeten op kantoor. Wat doe je als je collega daar net haar make-up zit bij te werken, of als de wc precies naast het kantoor van je baas ligt? In dit hilarische filmpje passeren alle netelige situaties de revue.

Grote hoop
Michael Sykes, voorzitter van het International Centre for Bathroom Etiquette (ja, het bestaat echt): “Er is niks mis met een grote hoop zitten draaien en het kantoor eens flink uit te roken. Dat is geen slechte etiquette, het is alleen enorm gênant. Maar het gebeurt ons allemaal wel eens.”

Be quiet
De gouden regel van de wc-etiquette is in elk geval: be quiet in there. Oftwel: shut up. Anders gezegd: houd je mond. Zit je net uitgebreid je ding te doen op de wc en komen je collega’s juist dan binnen om even uitgebreid te roddelen? Zitten blijven en wachten tot ze weggaan is de enige optie. En in het geval van de wc naast het kantoor van je baas: ga gewoon naar het café in de buurt.

Number 2
Nog een laatste tip van de HuffPost-collega’s: als je hoort dat iemand daarbinnen een Number 2 zit te doen of overduidelijk de tijd neemt: wees beleefd en ga zo snel mogelijk weer naar buiten. Oftwel: leave them alone! Ook als blijkt dat je collega alleen maar stiekem even een powernapje deed…

Photo Credit: -mrsraggle- via Compfight cc

 

Sluit je ook aan bij VIVA WERK en boost je carrière