Weer helemaal hip: dít ultieme 90’s haaraccessoire werd gespot op NYFW

In New York is de Fashion Week in volle gang en de modepers zit bovenop alle shows om de trends van komend najaar te spotten. Zo blijkt de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang de archieven in te zijn gedoken: hij haalde een bekend accessoire uit de jaren negentig tevoorschijn, die we – als het aan hem ligt – later dit jaar massaal weer gaan dragen.

Lekker makkelijk

Op de catwalk van de designer (met enorme The Matrix-vibes) kwam de klassieke haarklem voorbij, in de grootste maat, zoals we die in 1998 nog wel eens zonder gêne in ons haar durfden te klemmen. Tegenwoordig zie je ‘m nog steeds weleens voorbijkomen, maar doorgaans puur vanuit praktisch oogpunt en zonder enige intentie om er hip en modieus bij te lopen. De claw clip ligt voornamelijk nog in badkamerkastjes, omdat-ie zo handig als om je net gewassen haren even uit je gezicht te krijgen tijdens je makeup-ritueel.

Nieuw jasje

Wang gaf de klem wel een moderne update. In plaats van felle kleuren of de old school bruin gemêleerde versie ‘clipte’ hij zijn modellen een chromen exemplaar met zijn logo (ook lekker on trend) erop in het haar.

Back to the future

Dat trends uit de jaren negentig weer helemaal terugkomen, bewees modehuis Balenciaga afgelopen maand al door de welbekende wokkel, een grote haarelastiek, nieuw leven in te blazen. Een felgekleurde, leren variant (wederom met logo #hiphoor) van de scrunchie van de Spaanse designer gaat voor een luttele € 150,- over de toonbank.


De scrunchie van Balenciaga:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld ANP