Weg met nutteloze regels!

Goed nieuws voor de fervente citytrippers en vakantieliefhebbers onder ons: de vloeistofmaatregel wordt weer afgeschaft. Vanaf volgend jaar dus niet meer naarstig op zoek naar een klein tubetje tandpasta of je waterflesje inleveren bij de douane.

Sinds de invoering van de maatregel waren de toch al lange rijen bij de douane op Schiphol zo ongeveer verdubbeld. De enigen die blij werden van deze maatregel waren de particuliere beveiligingsbedrijven die extra personeel moesten inzetten.

Het kostte nogal wat tijd om te controleren of iedereen wel braaf 100 mililiter verpakkingen in een klein doorzichtig zakje had gepropt. En de triomfantelijke kreten voorbij de controle, verraadden dat er toch nog aardig wat mensen stiekem (of per ongeluk) wat extra vochtigheid mee wisten te smokkelen.

Wanneer we weer zorgeloos onze handbagage kunnen inpakken, is nog niet helemaal duidelijk. Komende zomer presenteert de Europese Commissie een stappenplan om de vloeistoflimieten af te schaffen. De EC heeft dit besluit genomen na klachten van passagiers, het  Europees Parlement en luchtvaartmaatschappijen.

Welke nutteloze regels kunnen wat jou betreft nog meer worden afgeschaft?