Wenkbrauwtrends: van toen tot nu

Niets zo trendgevoelig als de wenkbrauw. We hebben dan ook al heel wat modelletjes voorbij zien komen de afgelopen eeuw. Tijd om je bij te praten over de verschillende trends én hoe je erachter komt wat bij jou past.

1920

Door haar wenkbrauwen leek actrice Clara Bow op een verdrietig Pekineesje. Alle haartjes plukte ze weg waarna ze met potlood een lijntje trok dat naar beneden liep.

1950

In de jaren vijftig waren brede wenkbrauwen en vogue. Audrey Hepburn had misschien wel de 
dikste – en de mooiste.

1960

Sophia Loren schoor haar wenkbrauwen weg en tekende vervolgens met potlood één voor één elk haartje. Dat was de voorloper van het nu zo populaire microblading: een permanente make-uptechniek.

1970

Bloot, bloter, blootst. In de jaren ’70 draaide het om de natural look. Het schijnt dat Twiggy haar wenkbrauwen in de jaren ervoor zo vaak had weggeplukt, dat niets meer wilde groeien.

1980

Als één iemand de power brow rockte, dan was het Madonna wel. Haar harige rupsen liet ze hun eigen gang gaan.

1990

Mode is soms zo voorspelbaar: 
in de jaren ’90 werden dunne streepjes boven 
de ogen een 
dikke hit. Kate Moss scoorde ermee.

NU

Cara Delevingne is de heldin van de perfecte wenkbrauw: lekker natuurlijk, maar mooi gevormd. Alleen aan de onderkant haalt ze wat haartjes weg. De vraag is: what is next?

Wat past bij jou?

Wat de laatste trend ook mag zijn: uiteindelijk wil je natuurlijk wenkbrauwen die goed bij jou passen. Wil jij persoonlijk advies en weten hoe je je brows thuis goed in model krijgt? Het merk Benefit Cosmetics is hierin gespecialiseerd en heeft alles in huis om te zorgen dat jouw wenkbrauwen on fleek zijn. In deze Douglaswinkels  vind je een Benefit Brow Bar voor persoonlijk advies en superhandige wenkbrauwproducten.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.