Wentworth Miller wil geen heteroseksuele rollen meer spelen en verlaat ‘Prison Break’

wentworth miller prison break heteroseksuele rollen 1

Wentworth Miller, de 48-jarige acteur die vele van ons hebben leren kennen als de getatoeëerde hunk uit ‘Prison Break’, zal niet terugkeren in de hitserie. Hij wil geen heteroseksuele personages meer spelen. 

Wentworth Miller kwam in 2013 uit de kast, toen de hitserie Prison Break al acht jaar op televisie te zien was. Op Instagram vertelt hij nu dat hij op sociale media veel negatieve commentaren over zijn geaardheid krijgt.

Toch is dat niet de directe aanleiding voor zijn besluit om geen heteroseksuele rollen meer te spelen. “Ik wil geen heteroseksuele personages meer spelen. Hun verhalen zijn al verteld, en worden verteld”, zegt Miller. “Dus geen Michael meer (Scofield, het personage dat hij speelt in Prison Break, red.). Ik begrijp dat dit geen leuk nieuws is als je groot fan bent van de serie.”

Zesde seizoen

In september werd het zesde seizoen van de gevangenisserie aangekondigd door zijn medespeler Dominic Purcell. Het laatste seizoen van de show werd in 2017 uitgezonden. Ook Miller was hierin te zien.

Prison Break draait om de broers Lincoln Burrows (Purcell) en Michael Scofield. Burrows is ter dood veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft begaan en Scofield bedenkt een uitgebreid plan om zijn broer uit de gevangenis te laten ontsnappen en zijn naam te zuiveren.

wentworth miller prison break heteroseksuele rollen 2
Wentworth Miller wil geen heteroseksuele rollen meer spelen en verlaat ‘Prison Break’
Bron: Nu.nl