Werkende moeder heeft het zwaar!

Als er geld voor was, zou 4 op de 10 vrouwen het liefst per direct minder willen werken. Veel working women hebben het idee dat alles op hun bordje terecht komt en voelen zich ondergewaardeerd als moeder, opgejaagd en ziek van de stress, bijna altijd moe en hebben ook nog eens zo’n lekker inflexibele werkgever.

De moeders onder ons weten hoe slopend de zorg voor een vent en een stel drammerige kids kan zijn. Werken heb je de hele dag al gedaan! Minister Plasterk vindt dit echter geen probleem. Als het aan hem ligt, heeft in 2016 driekwart van de vrouwen een betaalde baan. Dit is goed voor de emancipatie en helpt bovendien tegen de vergrijzing. Dat wordt lastig, als we deze resultaten van een onderzoek van de Volkskrant moeten geloven. De vrouw zou het juist helemaal gehad hebben met het combineren van werk en de zorg voor haar gezin.

Ben jij ook bekaf na een dag heen-en-weer geren tussen werk en thuis of valt het allemaal wel mee met dat zware bestaan en switch je moeiteloos tussen je twee persoonlijkheden: ambitieuze carrièrevrouw en liefdevolle moeder?