Who run the world: top 10 bestemmingen voor vrouwen die graag alleen reizen

Alleen op vakantie

Alleen reizen klinkt voor velen vrouwen angstaanjagend, maar het is wel dé manier om – naast een stukje van de wereld – ook jezelf te ontdekken. Expedia onderzocht de 10 veiligste bestemmingen voor vrouwen die graag alleen de wereld ontdekken, op basis van de Global Peace Index door het Insititute for Economics and Peace (IEP). En de top 10 biedt voor ieder wat wils en gaat dit jaar de hele wereld over.

1. IJsland

IJsland wordt vaak als geïsoleerd beschouwd, maar is eigenlijk een van de beste vakantiebestemmingen voor vrouwen die alleen op reis willen. Met amper een half miljoen inwoners biedt het land een sterk gevoel voor gemeenschap. Bovendien is er bijzonder weinig criminaliteit in de hoofdstad van het land, Reykjavik. Je hoeft je hier geen zorgen te maken over op straat lopen in het donker. Kies voor een van de vele aangeboden tours van het noorderlicht, kijk omhoog en geniet van de prachtige, kleurrijke lucht.

2. Nieuw-Zeeland

Kiwi’s staan bekend om hun ontspannen mentaliteit. Dit geldt niet alleen voor hun kijk op het leven, maar ook als het om reizigers gaat. Je wordt hier zo met open armen ontvangen, vooral op toeristische plekken zoals Queenstown. Hier kom je tijdens het wintersportseizoen talloze andere soloreizigers tegen. Een auto huren is als je alleen bent best prijzig, dus verruil deze optie voor de bus om de skipiste te bereiken.

3. Portugal

Met zoveel zon kan er niets misgaan tijdens een reis in Portugal, toch? Alle gekheid op een stokje, het land is erg populair onder soloreizigers door de relatief luxe hostels. Begeef je in Lissabon gelijk naar Destination Hostel, gelegen in het oude centrum. Het heeft een overdekt atrium met kunstgras, waar je pooltafels en comfortabele banken aantreft. Verder heeft de accommodatie zelfs zijn eigen bioscoopruimte.

4. Oostenrijk

Oostenrijk biedt avonturen in alle vormen en maten. Zoek de frisse lucht op met een wintersportvakantie, bezoek de UNESCO-werelderfgoedstad Salzburg of snuif cultuur op in de vele musea van Wenen.

5. Denemarken

De Denen staan wereldwijd bekend om hun vriendelijkheid. Dit geldt uiteraard ook voor de stadsbewoners van Kopenhagen. Je vindt er schone straten, prachtige kanalen en mooie paleizen. Met deze locatie zit je dus altijd goed. Pak de fiets en ga voor een tochtje langs de kanalen. Kijk onderweg of je misschien leden van de koninklijke familie tegenkomt, want die zijn vaak in de stad te vinden.

6. Tsjechië

Voor je volgende reis op zoek naar een sprookje? Het Tsjechische Praag is dan echt wat voor jou. Geniet hier onder andere van de geplaveide straten en de grote Praagse burcht. Ga zelf op stap of kies voor een van de vele wandeltours door de stad. Voor een hapje eten kun je terecht in een van de cafés aan het oude stadsplein, ideaal om tijdens het eten naar voorbijgangers op straat te kijken.

7. Slovenië

Het groene en ontspannen Slovenië biedt een stukje Europa dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Begeef je naar Ljubljana voor info over de lange band die deze stad met draken heeft, en trek er vervolgens op uit voor een bezoekje aan het Meer van Bled. Breng hier enkele dagen door en laat je zorgen wegdrijven.

8. Canada

Als je lekker ver wilt, kun je voor Canada kiezen. Het land staat bekend om de spectaculaire treinreizen, prachtige steden en dramatische landschappen. In de hoofdstad van het land, Ottawa, kun je de ByWard Market bezoeken voor een unieke, zoete traktatie. Je vindt hier namelijk de zogeheten Beavertail, een gefrituurd soort deegwaren in de vorm van, je raadt het al, een beverstaart.

9. Ierland

Een weekendje de kleine dorpjes van het Ierse platteland verkennen is een absolute aanrader. In het weekend zijn de lokale bewoners vaak in de lokale pub te vinden voor een biertje of twee. Doe gezellig met ze mee!

10. Japan

Veel soloreizigers hebben Japan al eens bezocht om de unieke cultuur. Bezoek Kyoto en ontdek de vele tempels en heiligdommen in deze eeuwenoude werelderfgoedstad van UNESCO. De verschillende tempels hier organiseren vaak meditatiecursussen. Hierbij leer je om de stilte in je op te nemen en leer je jezelf beter kennen, wat natuurlijk goed uitkomt als je alleen reist.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld IStock