Waarom er niet alleen maar mega bekende koppen in WIDM kunnen zitten

opnames Wie is de Mol?

Waar ze het in de Vlaamse editie met onbekende deelnemers doen, doen er al jaren alleen BN’ers mee aan WIDM in ons kikkerlandje. Of ja, écht bekende koppen zijn het elk jaar niet. Hoewel je een paar kandidaten meteen herkent, laten anderen niet meteen een belletje rinkelen.

En daardoor kunnen de makers altijd rekenen op veel commentaar. ‘Oh leuk weer zo’n editie met onbekende Nederlanders’, is dan ook vaak te lezen op Twitter. Maar waarom doen er niet alleen maar écht bekende gezichten mee?

WIDM BN’ers

Rik geeft het antwoord in de podcast van het programma. ‘Moet je je voorstellen dat we een seizoen maken met alleen maar wereldberoemde Nederlanders zoals Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol, Paul de Leeuw’, aldus van de Westelaken. ‘Zie je ons al op Schiphol staan? Nee toch?’ Ja, het is op zich wel duidelijk dat er dan iets gaande is ja.

Onderscheiden

Volgens de presentator willen ze geen ‘wereldberoemde’ Nederlanders, maar juist mensen die zich op hun eigen vakgebied onderscheiden. ‘We willen een variëteit aan kandidaten, het beroemd zijn is geen vereiste’, vervolgt Rik. ‘Het is leuk als je iemand kent en een klein beetje kan inschatten hoe diegene zijn karakter is, maar zoals ik al zei: de mensen hoeven niet beroemd te zijn.’ Geen voorwaarde dus dat je mega bekend bent, maar wát herkenning is wel prettig.

Have fun

Wat dan wel belangrijk is? Nou, dat iemand natuurlijk het ontzettend vet vindt om aan het programma mee te doen en niet bang is om het spelletje goed te spelen. Op haar of zijn eigen manier natuurlijk. En hoewel het misschien lijkt of elk jaar een zanger(es), acteur/actrice, radio-dj, etc. meedoet, is het beroep geen doorslaggevende factor om mee te doen. Als er maar wat variatie is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Boulevard | Beeld: AVROTROS
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!