Oeps: bij deze WIDM-opdracht moest flink geïmproviseerd worden

WIDM-opdracht

Alles in Wie is de Mol? lijkt altijd tot in de puntjes te zijn uitgedacht. Toch is dat niet helemaal waar: soms wordt er ook wel iets ter plekke verzonnen. Bij deze WIDM-opdracht moest er dan ook behoorlijk geïmproviseerd worden.

Lees ook:
Oeps: verraadt deze grote WIDM-spoiler al welke kandidaten naar huis moeten?

Want we gaan even terug naar de tweede opdracht van afgelopen zaterdag. De groep moet aan de hand van een stel foto’s de juiste enveloppen zien te pakken. Maar, addertje onder het gras: alleen Miljuschka en Claes kunnen de beelden ook daadwerkelijk zien, de rest moet het doen met de omschrijving van deze twee.

WIDM-opdracht

En dat blijkt nog knap lastig, wanneer alle beelden op elkaar lijken. Het lukt het team uiteindelijk om toch wat geld binnen te halen, maar niet zonder dat er twee minbedragen in de pot komen. Bummer. Toch zou deze opdracht er eigenlijk heel anders uit komen te zien.

Drukte

Deze beelden zijn namelijk razend populair en erg belangrijk voor China. Niet zo gek ook dat mensen van heinde en verre komen om de collectie te bewonderen. Presentator Rik laat dan ook weten in de podcast van het programma dat het normaal erg druk is op dit plein, maar dat ze toch de opdracht hebben moeten aanpassen. ‘Dat gebeurt niet vaak, maar het gebeurt regelmatig dat opdrachten niet door kunnen gaan. En in dit geval waren ze tijdens de research reis bij het plein geweest, toen stond het bomvol met duizenden mensen.’

Verlaten plein

Maar door de hitte – het was die dag meer dan veertig graden – was het juist helemaal uitgestorven op dit plein. Rik: ‘Het was echt bloedje heet dus er waren maar pak ‘m beet twintig à dertig mensen. En daar konden we de oorspronkelijke opdracht niet mee doen.’ Gelukkig is het team creatief en kwamen ze met deze opdracht. ‘Als je de geschiedenis van Wie is de Mol? een beetje kent, dan weet je dat in het verleden een soort gelijke opdrachten zijn gedaan. Maar dit is er net eentje met een twist.’
Banner

Bron: Boulevard | Beeld: Avrotros
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!