Wie is wie bij ‘Wie is de Mol?’

Omdat we toch een goed beeld moeten krijgen van wie we nou eigenlijk verdenken: de lijst kandidaten die gaan liegen en bedriegen in de 2017-editie van ‘Wie is de Mol?’ met wat achtergrondinformatie.

Tekst Eline Krak

1. Sanne Wallis de Vries
Actrice en cabaretière. Meest bekend van de hilarische imitaties (Beatrix) bij ‘Kopspijkers’ en haar typetjes bij ‘Koefnoen’. Een serieuzere rol had ze in de film ‘Moordwijven’, naast Hadewych Minis en Bracha van Doesburgh. Grappig feitje: op elfjarige leeftijd won ze als jongste deelnemer een wedstrijd Rubik’s kubus oplossen in 54,25 seconden.

 

Als ik iets zou laten doen. #denkik #deverbouwing #als #stel #toekomstbeeld

Een foto die door sannewallisdevries is geplaatst op


2. Jeroen Kijk in de Vegte
Televisiepresentator, voice-over en radio-dj. Werkte bij 3FM, Radio538 en inmiddels bij NPO Radio 2. Hij is ook voice-over voor ‘RTL Boulevard’, won in 2006 ‘De slimste mens’ en is ook te horen als de stem aan boord van alle toestellen van luchtvaartmaatschappij Transavia. Saillant detail: in 2002 was hij samen met Ruud de Wild getuige van de moord op Pim Fortuyn op het Mediapark.

 

 

3. Imanuelle Grives
Actrice. Volgde de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening , en ging daarna in dienst bij een theatergroep. Werd bekend door haar rol als de wulpse Bijlmer-queen Rowanda in de film ‘Alleen maar nette mensen’. Om een strak lichaam te krijgen voor de film ‘Vechtershart’, trainde ze vijf keer per week.

 

 

4. Thomas Cammaert
Vlaamse acteur. Geboren in de provincie Antwerpen, maar studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Speelde in de musicals ‘Ramses’ (Joop Admiraal), ‘HEMA’ en ‘Soldaat van Oranje’ (Anton). Ooit speelde hij een transgender in de film ‘Ja, ik wil’.

 

#tbt to my sisters wedding in 2008 #wedding #family #mexico #sombrero #hawaii

Een foto die is geplaatst door Thomas (@thomascammaert) op


5. Sigrid ten Napel
Actrice. Bij het grote publiek bekend van haar rollen in ‘Penoza’ en ‘Overspel’. Meest recent is ze (samen met Jeroen van Koningsbrugge) te zien in de oorlogsfilm ‘Riphagen’, binnenkort kun je haar spotten in de Franse serie ‘Kill skills’. Is besties met rapper Dio en heeft ooit gezegd dat ze op foute mannen valt omdat liefde geen ‘theekransje’ moet zijn.

 

OKE! EINDELIJK BOVENGRONDS! WIE IS DE MOL ????❤️!!!!! #widm

Een video die is geplaatst door Sigrid ten Napel (@sigridtennapel) op


6. Diederik Jekel

Wetenschapsjournalist. Studeerde af aan de Universiteit van Twente en behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010. Zit aan tafel bij DWDD en is redacteur voor o.a. ‘Labyrint’. Onderzocht hoe je kunt afvallen met behulp van de wetenschap en zonder te sporten. Is niet alleen maar met wetenschap bezig maar was ook medescenarioschrijver voor de Nederlandse speelfilm Homies.

 

Zo vulkaniseer je grote tractorbanden!! Megapers bij @vredestein voor @dekennisvannu draaien over rubber

Een foto die is geplaatst door Diederik Jekel (@diederikjekel) op


7. Jochem van Gelder

Presentator. Deed ‘Willem Wever’, ‘Praatjesmakers’ en ‘K3 zoekt K3’. Won in 2005 de Zilveren Televizier-Ster. Na zijn vertrek bij de NCRV in 2010 had hij moeite om aan de bak te komen en deed naar eigen zeggen klussen waar hij niet zo trots op was, zoals een reclame voor wasmiddel.

 


8. Roos Schlikker

Schrijver en journalist. Begon ooit als financieel journalist. Schrijft nu openhartig (over de bipolaire stoornis van haar moeder en de zelfmoord van een vriend bijvoorbeeld) en schuift de laatste jaren vaak aan als tafeldame bij ‘DWDD’. Ze is genomineerd voor de VIVA400-awards, in de categorie ‘Wereldverbeteraars’.

 

Echt. De onderkoelde kalmte zelve. #widm

Een foto die is geplaatst door RoosSchlikker (@roosschlikker) op


9. Vincent Vianen

Choreograaf. Vond in zijn jeugd eerst heil bij tekenen, daarna bij dansen. Startte zijn carrière als danser in de Verenigde Staten, waar hij danste bij de concerten van Jermaine Jackson. Ook trad hij ooit op met Usher. Hij leerde zijn vriendin model Noah Steenbruggen kennen via Instagram en geeft danstutorials op YouTube.

 


10. Yvonne Coldeweijer

Presentator, vlogger. Werd bekend met haar alter-ego Keet! Op kinderzender Telekids. Speelde Glinda in de musical ‘Wicked’ en heeft sinds 2015 een YouTube-kanaal. Leuk weetje: voor een filmpje smeerde ze ooit honderd lagen foundation op haar gezicht en onthulde voor een ander filmpje dat haar ex, Australische rugbyspeler Nathan Daly, haar een halfjaar lang bedroog met een andere vrouw.

 

?

Een video die is geplaatst door Life of Yvonne (@lifeofyvonne) op


Het nieuwe seizoen van ‘Wie is de mol?’ is vanaf 7 januari te zien op Nederland 1. We kunnen niet wachten!