Dat werd tijd: bondscoach Wiegman krijgt als eerste vrouw beeld in KNVB-tuin

Na de winst op het EK, zou je denken dat bondscoach Sarina Wiegman allang een plek in de beeldentuin van de KNVB zou hebben. Toch is het pas na het behalen van zilver op het WK, dat de bondscoach wordt toegevoegd.

En daarmee is ze de eerste vrouw die te vinden zal zijn op de campus van de KNVB in Zeist. In deze tuin staan al beelden te pronken van Willem van Hanegem, Rinus Michels en Johan Cruijff.

Inspiratiebron

‘Sarina is naast een hele succesvolle trainer ook, en vooral, een heel inspirerend mens’, loofde Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal van de KNVB, de coach bij een afsluitende bijeenkomst van de Oranjevrouwen in Zeist. ‘Sarina is niet alleen een inspiratie voor haar speelsters en de staf, maar ook voor de KNVB.’

Dennis Bergkamp

Het beeld moet nog gemaakt worden en het is nog onbekend per wanneer de sculptuur te bewonderen is op de campus. In de beeldentuin staan op dit moment beeltenissen van het Oranje-elftal van de Eeuw, gekozen door Johan Cruijff, met als trainer Rinus Michels. Ook staat er een beeld van Dennis Bergkamp. Hij werd op verzoek van onder meer oud-internationals opgenomen in de KNVB-tuin.

banner

Bron & beeld: ANP
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!