Cheers: bij deze escape room in Parijs draait álles om wijn

Wijn escape room

Als wijn ook jouw favoriete vierletterwoord is, dan hebben we goed nieuws. In een escape room in Parijs draait het namelijk volledig om jouw favoriete drankje. Ja, je mag nu Martien Meiland in je hoofd krijgen.

Wat is de bedoeling? Nou in ‘Wine Gaming’ moet je door middel van een grote wijnproeverij weten te raden welke fles er achter het slot zit. En ja, dat is niet mals. In totaal gaat het om wel 15 verschillende soorten, dus grote kans dat je vooral aardig aangeschoten uit deze escape room komt. Of zwalkt. Of rolt.

Broerderschap

Maar er zit echt nog wel een verhaal achter. Je dompelt je namelijk onder in het verleden van het mysterieuze broederschap van de ‘Maistres Goûteurs’. Je moet verschillende elementen identificeren in de wijnen en uiteindelijk kun je daarmee een code kraken, waardoor je de beste fles in handen kan weten te krijgen.

Klein groepje

Om natuurlijk niet te afgeleid te raken van het doel – wijn drinken, euh, proeven – wordt het spel gespeeld met een klein groepje van minimaal vier en maximaal zes personen. Je mag zo’n vijftig minuten pimpelen en het beste nieuws: weet je de code te kraken, dan krijg je de begeerde wijnfles mee naar huis. Dubbel plezier dus. Enthousiast geworden? Alle informatie vind je hier. On y va!

Bron: Flair.be | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!