Wijsheid in het washok: dit doen we al die tijd al fout

Draai je ook zo’n drie, vier, vijf (misschien wel tien) wasjes in een week, volledig op de automatische piloot? Dan even je aandacht, want door een paar van deze tips toe te passen wordt het wassen voortaan nóg makkelijker, veiliger en leuker. Beloofd. Komt-ie: dit deed je al die tijd fout of eh, niet.

VIVA samen met Ariel Safety

Tip 1. Hoog houden

Wat betreft het opbergen van wascapsules, waspoeders en wasverzachters, kan het niet hoog genoeg. Zo hou je ze uit de buurt van kinderen, mochten die bij jou thuis rondlopen, en bovendien ziet het er netjes uit. Zeker als je ze gesorteerd op een plank hebt staan.

Tip 2. Opgeruimd, staat netjes

Bewaar alle losse spullen – zoals wasnetjes, maatschepjes en schoonmaakdoekjes – in een apart bakje. Zo raak je ze minder snel kwijt en ziet het geheel er opgeruimd uit. Gemorst met wasmiddel, of glipt er een capsule uit je hand? Met een schoonmaakdoekje maak je de boel meteen schoon, zodat de kat het niet onverhoopt binnenkrijgt. En je kind ook niet.

Tip 3. Single, ready to mingle

Handig: een apart bakje voor eenlingsokken die op de een of andere manier vaak zonder hun wederhelft de machine uit komen. Bewaar ze in het bakje totdat ze weer compleet zijn.

Tip 4. Was-vouw-station

Niet vies van klussen en staat jouw wasmachine in een kleine ruimte, zoals de bijkeuken of het rommelhok, met enkel een wasmand ernaast? Creëer meer ruimte door hier een werkblad op te plaatsen. Hallo was-vouw-station! De ruimte lijkt zo optisch groter en een stuk ‘cleaner’.

Tip 5. Laat maar niet waaien

Nog zo’n gouden wastip: ritsen omhoog en knoopjes los. Zo voorkom je dat ritsen andere kledingstukken of je wasmachine beschadigen. Hetzelfde geldt voor loshangende knopen en uitgerekte knoopsgaten in bloesjes, broeken en jasjes.

Tip 6. Think big

Probeer ook de verticale muren goed te benutten, net als de achterkant van de deur. Denk naast de hoge planken voor het wasmiddel (zie tip 1) bijvoorbeeld ook aan haakjes, hangers en extra (was)zakken aan de muur.

Tip 7: Lekker luchtje

Tot slot: verstop een geurzakje daar waar de wasmachine staat. Het is bewezen dat de geur van vanille gelukkig maakt en de geur van citroen productief. Of lavendel voor totale ontspanning, voor als er maar geen eind aan die was lijkt te komen. 😉

Kijk voor nog meer handige én veilige tips in het washok op keepcapsfromkids.eu.