Wow! Dít verdient Emma Wortelboer dankzij haar salarisverhoging

De veelbesproken Emma Wortelboer (24) verdiende al een droomsalaris voor haar leeftijd, maar dat is nu nog verder gestegen. De presentatrice onthulde via haar stories op Instagram dat ze haar nieuwe contract ging tekenen bij BNNVARA. De blondine vertelt erbij dat ze zo’n 10 procent salarisverhoging krijgt.

Een dolblije Emma Wortelboer was gister te volgen op Instagram. Zo deelt ze haar nieuwe contract te gaan tekenen bij BNNVARA. ‘Vandaag staat in het teken van Pesach en mijn nieuwe contract tekenen’, schrijft ze. Daarna volgt een blije story met gevulde champagneglazen en daarbij de caption: ‘Ik zei jaaaa’.

Salaris Emma Wortelboer

Het precieze salaris kon ze maar lastig voor zich houden: ‘Was nog wel ff spannend, maar voor 70.000 euro bruto per jaar voel ik me aardig bevoorrecht’, schrijft ze in haar story op Instagram.

Wortelboer vindt het maar gek dat de meeste Nederlanders het niet over hun geld hebben: ‘Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit?’ Dit vertelde ze twee jaar geleden in gesprek met Volkskrant Magazine. Destijds verdiende de presentatrice 3200 euro netto per maand, dat is 63.600 per jaar.

Meer geld dan ouders

De tv-maker verdiende destijds al meer dan haar ouders en dat voelt voor haar toch een beetje gek: ‘Het voelt alsof ik het nog niet verdien. Het is best veel geld, en wat doe ik nou eigenlijk? Het is niet helemaal eerlijk: mijn moeder stopt al 35 jaar haar ziel en zaligheid in het helpen van anderen. Bij mij draait het voornamelijk om Emma Wortelboer.’

Opvolger van Linda de Mol

In het interview met Volkskrant Magazine heeft Emma het ook over haar grote droom. ‘Als ik heel ver in de toekomst durf te kijken, dan wil ik Linda de Mol worden. Niet alleen presentator, maar ook een merk, een manier van leven bijna. Zo cool vind ik dat van haar’, aldus de blondine.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Metronieuws, Volkskrant Magazine| Beeld: ANP