IT’S A WRAP, WEG INPAKSTRESS!

Moet je al jouw Sintcadeautjes nog inpakken voor pakjesavond straks? Maar door die deadline op je werk en het code rood weeralarm zit dat bezoekje aan de supermarkt of drogist er niet meer in? No stress. Vanavond tover jij de fraaiste pakjes uit die juten zak!

Hoe? Knoop je uit de knoop, met kleding! We hebben nooit iets om aan te trekken, maar in die kast liggen altijd wel een paar shawls met een gat erin of een jeans die niet meer past. Deze kun je hergebruiken. Laat je hiervoor inspireren door Furoshiki: een Japanse kunstvorm waarmee verschillende creaties gemaakt kunnen worden door het knopen en vouwen van stoffen doeken.
In Japan is Furoshiki een soort levensstijl en luistert het zeer nauw. Je kan niet iedere willekeurige doek gebruiken, zeker niet als het gaat om het verpakken van een cadeautje. Elke doek wordt speciaal geselecteerd op gebruik, cultuur, symboliek, structuur en materiaal.

In Nederland hoeven we hier geen rekening mee houden en kunnen we vooral de vouwtechniek afkijken als alternatief voor al die rollen cadeaupapier die we er deze maanden doorheen jagen.

Hoe ga je te werk? Er zijn 3 bekende vouw- en knoopmethodes voor verschillende vormen en maten cadeautjes. Hiervoor kun je het beste vierkante stukken stof uitknippen.

1.)   Kousa Tsutsumi: ideaal om rechthoekige cadeautjes mee in te pakken. Hiervoor maak je links en rechts een platte knoop, die je onderling met elkaar verbindt.

2.)   Entou Tsutsumi: dé methode om een langwerpig cadeautje in een rolvorm in te pakken.

3.)   Yotsu-musubi: hiermee kun je zwaardere cadeaus als grote vazen of tosti-ijzers knopen. Je gebruik twee knopen en dubbele handvaten.    

Wij zeggen: it’s a wrap! Laat dat heerlijk avondje maar komen.

Bron: Plazilla
Beeld: Pinterest & Zady