Yara Michels over body image: ‘Ik besloot mezelf niet te straffen, maar een grotere jeans te kopen’

Yara Michels

In deze tijd, waarin je meer thuiszit en minder nieuwe prikkels ervaart, is het helemaal niet gek als je wat aankomt. En dat is niet erg. Integendeel. Dat vinden wij, en dat vindt ook Yara Michels. De 31-jarige onderneemster deelt op Instagram een openhartige post over haar struggles met én reis richting zelfliefde.

Ze heeft een carrière waar je ‘u’ tegen zegt, is een selfmade girlboss pur sang, inspireert dagelijks duizenden mensen met haar foto’s en is nog bloedmooi ook: Yara Michels is anno 2021 een gevestigde naam in de mediawereld. Maar ondanks dat worstelt ook zij weleens met haar uiterlijk, deelt ze op Instagram.

Lichaamsverandering normaliseren

Terwijl ons oog direct viel op haar geweldige jeans en zo mogelijk nog geweldigere Gucci tasje, werd ons oog daarna al gauw getrokken naar het ellenlange onderschrift bij de foto die ze op Instagram deelt. Yara schrijft: ‘Zoals zovelen van ons, ben ik wat aangekomen vanwege ongeveer 1000 redenen, want het is volkomen normaal dat menselijke lichamen in de loop van de tijd veranderen.

De sportscholen zijn al maandenlang gesloten, ik ben niet gemotiveerd om thuis fitgirl te worden, en ik eet wanneer ik iets te vieren heb, gelukkig ben, gestrest of verdrietig ben – eten is eigenlijk een van de weinige leuke dingen waar je nu naar uit kunt kijken.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yara Michels (@yara_michels)

Grotere jeans, blijer gevoel

Ze vervolgt: ‘In plaats van te proberen me in kleren te wurmen die ik nu gewoon niet pas en negatieve gedachten op te roepen of mezelf te straffen, besloot ik het om te draaien. Ik heb al die items voor een later tijdstip bewaard- we zullen zien wat er gebeurt – en mezelf op een nieuw paar coole jeans met wijde pijpen getrakteerd waar ik me geweldig in voelde.’

Dat is de coronapraat die we graag horen. Want zo is het maar net. Er is niets mis met een grotere broek, er is niets mis met wat kilootjes meer of minder, en er is al helemaal niets mis met geen ambities hebben om topfit en afgetraind deze coronatijd uit te komen. Hear, hear, Yara!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yara Michels (@yara_michels)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.