Yes: na La casa de papel komt Netflix met een nieuwe Spaanse serie

acteurs la casa de papel

Na het succes van La casa de papel komt Netflix opnieuw met een Spaanse serie. De nieuwe serie – die speciaal voor de streamingdienst wordt geproduceerd – heet Hache en is geschreven door Velvet Collección-schrijfster Verónica Fernández.

Hache krijgt acht afleveringen en is gebaseerd op waargebeurde verhalen rondom Helena, een vrouw te midden van de heroïnehandel in het Barcelona van de jaren zestig. De rol van Helena wordt gespeeld door actrice Adriana Ugarte, bekend van The Time Between’en Julieta. Haar tegenspeler is Javier Rey, die dit jaar voor zijn rol in Sin Fin de prijs voor beste acteur in de wacht sleepte op het Malaga Film Festival.

Vijfde Spaanse serie

Netflix biedt de Spaanse serie in 2019 aan in meer dan 190 landen. Hache is de vijfde Spaanse serie van Netflix. La casa de papel – de Engelse titel luidt Money Heist – is de meest bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix ooit. De andere Spaanstalige Netflix-series zijn Las chicas del cable, Élite en Paquita Salas.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.