Yolanthe ná de breuk, óver de breuk

Drie weken geleden sprak ik met Yolanthe. Aanleiding: haar nieuwe film ‘Mega Mindy’*. Het was het laatste interview voor De Officiële Breuk. Alleen wist niemand dat. Dus leek het een gewone maandagmiddag en vertelde Yolanthe over haar Grote Liefde. Jan. Over hoe ze ervan genoot zijn was op te vouwen en voor hem te koken. Over de vrijdagmiddagen waarop ze samen bij moeder Smit vis gingen eten.

Toen de volgende dag uitlekte dat hun relatie over was, kon ik dat amper geloven. Yolanthe had gister nog verteld hoe gelukkig ze met hem was! Maar het was echt. Net als de complete hysterie die vervolgens uitbrak in de media.

Ineens hoorden we dingen over de palingsoap, waarvan we dachten: willen we dat eigenlijk wel weten? Dat Yolanthe vreemdging met Wesley. Dat ze samen een bezoekje hadden gebracht aan het Van der Valk-hotel in Vianen. Dat Jan het had gedaan met ene Fleur op de wc van zijn eigen stamkroeg en ga zo maar door.

In de Viva van deze week – morgen in de winkel! – verklaart een mediasocioloog de Jan-en-Yolanthe-hype. En geeft Yolanthe haar allereerste reactie op alles wat er de afgelopen weken is gebeurd. Een klein voorproefje uit het interview:

“Als ik de dozen in mijn nieuwe huis sta uit te pakken, probeer ik het positieve ervan in te zien. (…) Maar diep vanbinnen had ik het anders gezien en ging ik terug naar ons huis in Volendam.”

Ondanks alles wat over haar wordt geschreven, blijkt Yolanthe dus ook maar gewoon een meisje dat probeert haar leven op te pakken, nadat ze door haar grote liefde aan de kant is gezet. Zucht…

PS Hier meer info over ‘Mega Mindy’.

© foto’s:  Nine IJff  (foto Yolanthe);  Sheila (foto van de pagina)