‘You’ seizoen 2 had eigenlijk een heel ander einde voor Joe en Love

You ander einde

Heb je seizoen 2 van You ook binnen een paar dagen al uitgekeken? We feel ‘you’. Hoewel dit einde ook al voor een behoorlijke plottwist zorgde, was de toekomst voor Joe en Love oorspronkelijk toch nét iets minder rooskleurig.

Let op: spoilers!

Want ja, Love bleek ook een behoorlijk donker verleden te hebben, zwanger te zijn van hun eerste kindje én ook nog eens prima te kunnen stalken. Wij zagen ‘m ook niet helemaal aankomen. Eind goed, al goed: de twee blijven uit de handen van de politie en nemen hun intrek in een leuke gezinswoning.

Lees ook:
In één keer ‘YOU’ seizoen 2 gebinged? Check dan deze stalkerseries

You ander einde

We zien hier dat Joe alweer een nieuw slachtoffer heeft gevonden (hiervan is een wilde theorie dat dit weleens zijn moeder zou kunnen zijn), maar verder lijkt alles rustig voor de aanstaande ouders. Toch had You oorspronkelijk een heel ander einde. De show is namelijk gebaseerd op het boek Hidden Bodies van Caroline Kepnes. En daarin moeten zowel Joe als Love de harde realiteit onder ogen komen.

Gevangenis

Want je kunt het misschien al een beetje raden, je favoriete stalker eindigt hierbij gewoon in de gevangenis. Wel verwacht hij een baby met Love, maar heel veel gebeurtenissen zijn toch wel nét even wat anders dan in de serie. Zo vermoordt Joe zelf Delilah en komt Forty ook op een andere manier aan zijn einde. Goldberg neemt ‘m namelijk mee naar de woestijn van Nevada en verdrinkt hem in de hot springs. Logisch.

Love overwint alles

Joe biecht al zijn moorden op aan Love, maar in plaats van ook haar misdaden te bekennen, accepteert ze zijn donkere kant en besluit van hem te houden. Zoet. Toch is hun liefdesgeluk maar van korte duur: dr. Nicky geeft de politie een tip over een mysterieuze patiënt die hem in de val heeft gelokt voor de moord op Beck. Joe wordt uiteindelijk dan tóch veroordeeld voor alles wat hij heeft gedaan. Maar zelf denkt hij dat het allemaal nog wel goed komt en dat Love haar rijke familie hem wel uit de gevangenis krijgt. Quote: ‘Ik ben nu een van de rijke mensen, de onaanraakbaren. Deze klootzakken kunnen me niet pakken.’ Gelukkig voor ons verloopt het verhaal op Netflix anders en kunnen we binnenkort genieten van seizoen 3.

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!