Inpakken maar! Er bestaat een stad met 339 dagen zon

Yuma

Nederland heeft gemiddeld zo’n 26 zon-dagen per jaar en we weten allemaal: dat is te weinig. Ben jij wel in voor een stad met méér zonnige dagen? Dan wil je Yuma overwegen, de zonnigste stad ter wereld.

In Yuma, gelegen in Arizona, is het namelijk précies andersom. Volgens het Guinness Book of Records heeft deze stad het meeste aantal zonnige dagen per jaar, namelijk 339. Dat betekent op dat de inwoners maar 26 dagen per jaar niet van de zon kunnen genieten. Kun je het je voorstellen…?

Voordat je nu als een gek je koffers gaat pakken, zit er wel een addertje onder het gras: de stad dankt haar vele zonuren aan haar woestijnklimaat. Daardoor kan de temperatuur tijdens de zomer wel oplopen tot 50 graden. En dat is héét.

Bron: Glamour | Beeld: iStock, Instagram

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.