Move over, blondie: de familie van Barbie wordt steeds meer divers

Al sinds 1959 is ze het meest bekende mode-icoon ter wereld: Barbie. Met haar lange benen, blonde lokken, perfecte glimlach en zachte huid is deze meid geliefd bij iedereen. Maar ook Barbie moet met haar tijd mee en dus wordt haar familie uitgebreid.

Moederbedrijf Mattel breidt haar collectie Barbie Fashionista namelijk uit met meer huidkleuren en verschillende kapsels om meer diversiteit te creëren. In totaal zullen er veertig (!) nieuwe poppen met zeven verschillende body types en elf verschillende huidtinten op de markt komen. Het is misschien een kleine stap voor Barbie, maar een grote stap in de wereld van speelgoed.

Ook in januari 2016 deed Barbie al een goede poging om met haar tijd mee te gaan. Toen werd gekozen voor verschillende body types, van curvy tot petite. Toch blijkt dat nu niet voldoende en breidt Mattel haar collectie opnieuw uit.

En dan nog even in het bijzonder: ook Ken krijgt een make-over. Inclusief hipster knotje, en yes, die willen we!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Bustle, Nu.nl, Mattel | Beeld Mattel, Instagram
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.