Zijn allerlaatste muziek: compleet nieuw album van Avicii wordt vandaag gelanceerd

Hoewel Avicii al ruim een jaar niet meer onder ons is, blijft zijn muziek voortleven. Niet alleen zijn oude nummers worden nog in menig club gedraaid; ook de nieuwe singles SOS en Tough Love staat al weken in de hitlijsten. Vandaag wordt het album TIM – de laatste plaat waar de Zweed voor zijn overlijden aan heeft gewerkt – uitgebracht.

Op het album staan onder meer de nummers SOS en Tough Love, die eerder dit jaar als singles werden gereleased. TIM – een verwijzing naar Avicii’s echte naam Tim Bergling – werd na de dood van de dj en producer afgemaakt door componisten met wie hij eerder al samenwerkte. Onder anderen Aloe Blacc, Chris Martin (de zanger van Coldplay) en Imagine Dragons werkten mee aan de plaat.

Opbrengst

Het album bevat in totaal twaalf nummers. De opbrengst ervan gaat naar de Tim Bergling Foundation. Deze stichting, opgericht na de dood van Avicii, spant zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten. De dj/producer kampte zelf ook met psychische problemen en werd vorig jaar april dood gevonden in een hotelkamer in het oliestaatje Oman.

TIM is het derde studioalbum van Avicii. In 2015 bracht de Zweed voor het laatst een album uit. Stories bevatte onder meer de hit Waiting for Love, waar de Nederlandse dj Martin Garrix aan meewerkte.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron en beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.