Zo help je jezelf uit de vakantieblues

vakantieblues

Sommigen hebben nog lekker vrij, maar voor veel mensen zit de vakantie erop. En dat betekent een nieuw jaar werken. Als je net een paar weken onbezorgd hebt doorgebracht, kan dat vaste stramien ervoor zorgen dat je in een klein dipje raakt. Daarom hier tips om weer snel uit die vakantieblues te komen.

 1. Plan een nieuwe vakantie

  Het zand zit bij wijze van spreken nog tussen je tenen, maar het speuren naar een nieuwe bestemming voor volgend jaar helpt om je zinnen op iets positiefs te zetten. Boek nog niets, wellicht verandert je voorkeur nog wel dit jaar, maar een beetje plaatjes kijken van nog niet ontdekte bestemmingen doet wonderen.

 2. Zet de eerst stappen

  Move over goede voornemens bij het nieuwe jaar. Wellicht heb je op vakantie besloten om dingen anders aan te gaan pakken of iets nieuws te beginnen. Een koerswijziging dus. Nu is het tijd om daar de eerste stappen voor te gaan zetten. Begin met kleine, haalbare stappen. Als je te snel op weg wilt kun je jezelf in de vingers snijden als het niet meteen gaat zoals je had bedacht met je wijntje in je hand aan de Mediterrane.
  Zet dus haalbare doelen voor jezelf uit om langzaam van koers te veranderen. Weet je van jezelf dat je snel afhaakt? Stel dan een buddy aan, bijvoorbeeld je partner, of een vriendin met wie je eens in de zoveel tijd bespreekt hoe ver je bent gekomen.
  Heb je toen je op vakantie in het zwembad lag geen nieuwe plannen bedacht? Nu is het moment!

 3. Maak van na-zomeren je professie

  Binnen zitten kun je straks weer voldoende, zorg dat je nu nog zoveel mogelijk vrije momenten buiten doorbrengt. Ga na je werk er nog op uit. Is het mooi weer: ga ergens naar de zonsondergang kijken. Plenst het? Ga op een terrasje onder een afdakje zitten snuif de geur van zo’n zomerse regenbui op. Maak met een vriendin nog een mooie avondwandeling of kijk of er in de buurt een openlucht bioscoop is waar je een filmpje kunt pakken.

LEES OOK:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: Unsplash
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.