Zo overleef je een festival in de regen

festival

De weersverwachtingen zijn onzeker en met name zondag lijkt volledig in het water te vallen. Voor het geval dit echt gebeurt: de manier om ook van een regenachtig festival een feestje te maken.

Maak een fashion statement met een poncho
Niet? Oh. De poncho is samen met een paar regenlaarzen het mode-item van een nat festival. Als je voor de doorzichtige variant gaat, kun je er alsnog een prima outfitje onderaan hebben. Maar laat vooral los hoe je eruit ziet: blijven lachen en dansen is het beste wat je kunt doen.

Omarm de vuilniszak
Het is niet alleen een instant-poncho –voor de eigenwijze mensen die geen poncho meenemen- maar ook een beschermer voor zo’n beetje al je spullen. En daarnaast goed te gebruiken om op te zitten en natuurlijk aan het einde van het festival om je troep op te ruimen.

Blijf droog bij een theatervoorstelling…
…of bij een kleinere stage. De main stages zullen afgeladen zijn en de weg er naartoe is druk, nat en modderig. Vind je die hoofdact toch niet zo boeiend, laat het dan vooral zitten. Pak nog een paar uurtjes rust in je tent of hou het droog bij een comedyshow, dansvoorstelling of een klein optreden van een nieuw bandje.

Duik niet direct in de modder
Die eerste momenten heb je de grootste lol, daarna iets minder omdat je dagenlang modder terug blijft vinden. Zelfs als je, na drie uur in de rij staan, eindelijk gaat douchen. Modder is een soort van never ending story. Kom je er toch in terecht, of kun je het niet laten een sliding te maken, draag de modder dan met trots. Viezer kun je in elk geval niet meer worden.

Last minute tips:

–       Verpak al je tassen en spullen in plastic zodat het droog blijft als het plotseling losbarst;
–       Zorg dat je tentje ‘hoog’ staat of in elk geval niet in een greppel of verlaagd gebied. De kans dat je spulletjes gaan zwemmen als het heftig gaat regenen, is dan wel heel groot;
–       Ben je met een groep? Hang dan een waslijn in een partytent om dingen te laten drogen of gebruik een van jullie tenten om alle natte en vieze kleren in te bewaren;
–       Draag alleen kleren en schoenen waar je, als het nodig is, na het festival zonder moeite afscheid van kunt nemen. Modder is een killer

Beeld: 123RF