Zo reageert Nederland op het nieuwe nummer van Dotan

dotan

Drie weken geleden maakte Dotan het grote nieuws al bekend: Nederland kon wachten op een comeback van de zanger. Vandaag blijkt de grote dag te zijn. Dotan heeft zijn nieuwe single Numb gelanceerd.

Voor Dotan is het de eerste keer sinds 2014 dat hij een plaat uitbrengt. In 2018 onthulde de Volkskrant een groot schandaal: de zanger bleek online zo’n 140 (!) nepaccounts te gebruiken om zelf de publieke beeldvorming over hem te beïnvloeden. Ook bleek hij allerlei verhalen over ontmoetingen met fans zelf te hebben verzonnen.

Terug op de socials

Ruim een jaar na de trollengate verscheen Dotan gisteren voor het eerst weer op social media. Op Instagram postte hij een foto waarin hij uitlegt wat er is gebeurd tijdens de radiostilte. ‘Het afgelopen jaar is veruit het moeilijkste jaar uit mijn leven geweest, maar ook het meest leerzame. Ik ben nog nooit zoveel gegroeid op persoonlijk vlak en heb daar de tijd voor moeten nemen’, schrijft hij.

Ook kondigt hij zijn nieuwe nummer aan. ‘Het is een liedje wat ik schreef in een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen.. maar er wel alles aan wilde doen om daar weer te komen.’

Luister het nummer hier:

De zanger hoopt met Numb – ‘een ander geluid dan we van hem gewend zijn’ – aan een schone lei te kunnen beginnen. Veel mensen lijken hem die tweede kans te gunnen. Het lied wordt over het algemeen positief ontvangen.

Tegengeluid

Toch blijkt lang niet iedereen klaar te zijn voor de comeback. Zo wordt de zanger ervan beschuldigd met Numb in een slachtofferrol te kruipen.

Later dit jaar wordt een compleet album van Dotan verwacht.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.