Zo steunen de BN’ers Giro555

Om 5.55 uur vanmorgen gaf Gerard Ekdom het startsein voor de Nationale Actiedag van Giro555. Alle radio- en televisiezenders van de NPO staan vandaag in het teken van de hongersnood in Afrika, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen. Ook veel BN’ers dragen hun steentje bij aan de actie.

Gerard Ekdom gaf het grote startsein niet alleen. Hij deed dat samen met demissionair minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking), actievoorzitter Farah Karimi en Wieger ter Braak (10), die met zijn hockeyteam geld inzamelde.

We zijn begonnen!! @nporadio2 is voor één dag Radio 555! Help mee. Bel 0800-1112!

Een bericht gedeeld door gerardekdom (@gerardekdom) op

Ben je van plan vandaag telefonisch te doneren, dan bestaat zomaar de kans dat je Paul de Leeuw, Dolf Jansen, Claudia de Breij, Irene Moors of Frank Lammers aan de lijn krijgt. Zij zitten in het belpanel van actie, maakte Oxfam Novib gisteren bekend. Ook Froukje de Both laat via Instagram weten dat ze erbij is.

#giro555 ! Bel nu 0800-1112 en laat je hart spreken!❤

Een bericht gedeeld door Froukjedeboth (@froukjedeboth) op

Frank Lammers bracht zelfs een bezoekje aan Afrika om de hongersnood met eigen ogen te zien.

Ferry Doedens zegt geraakt te zijn door een filmpje van een Somalische man die zijn zoon is verloren door de honger. Hij vraagt zijn volgers om net als hij Giro555 te steunen.

Stort nu op giro555! Samen maken we het verschil! #giro555 #doneernu @rodekruis

Een bericht gedeeld door Ferry Doedens (@ferrydoedens) op

Rapper Boef daagt mensen uit om schaars gekleed een rondje te rennen voor de Habiba Challenge (voortgevloeid uit zijn nieuwe videoclip ‘Habiba’). Wie niet meedoet, moet doneren. Hij trapt zelf het spits af door duizend(!) euro over te maken. Held!

@boefchallenge begint echt een ding te worden , vanavond op tv en BN’ers beginnen het op te pakken, er is een actie bezig voor giro 555 en ik heb besloten de habiba challenge eraan te koppelen , insha Allah halen we zoveel mogelijk geld binnen voor die kids in Afrika , ik denk ook aan me broeders in Syrië dus ik ga binnenkort een kleding verzamel actie houden binnenkort meer info , maar we zijn allemaal mensen dus denk aan je mede mens doe allemaal de habiba challenge nomineer iemand om het te doen en mocht die het niet doen moet hij een ( klein ) bedrag over maken voor giro 555. Ik zelf ga 1000 euro sturen om de spits af te bijten laten we even wat positiefs doen voor de wereld ❤ blijf allemaaal de habiba challenge volgen @boefchallenge en woensdag gooi ik alles in de vlog

Een bericht gedeeld door boef072 (@boef072) op

Respect voor Eva Koreman, die de uitdaging aangaat en topless over straat rent.

Ook Sander Lantinga doet mee.

Art Rooijakkers deelt een kiekje met Gerard Ekdom bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Ook mijn goeie makker @gerardekdom is in #beeldengeluid voor #giro555 #geefnu

Een bericht gedeeld door Art rooijakkers (@deechteartrooijakkers) op

Ook actrice en presentatrice Pip Pellens zet zich in.

YouTuber, FIFA-speler en E-sporter Koen Weijland doet vanavond namens Ajax mee aan een gaming event waarin hij het opneemt tegen andere YouTubers. Hij roept zijn volgers op om hem te doneren.

Als je de knappe YouTuber, presentatrice en zangeres Lisa Michels aan de lijn wilt krijgen, kun je vandaag een belletje wagen.

Het eindbedrag van de actie wordt vanavond bij Pauw bekendgemaakt.

Nog niet gedoneerd? Klik hier om te zien hoe je dat kunt doen.

Beeld ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.