Zoet zweet zorgt voor date (zonder beet)

Dat bij vrouwen een groot verschil kan zitten in het aantal sexpartners, is niks nieuws. De een ziet het nou eenmaal als een lolletje en de ander als iets serieus wat je niet zomaar doet. Althans, ik dacht dat dit de oorzaak was van het verschil….

‘Aantrekkelijkheidsgen’
Australische onderzoekers beweren dat het afhankelijk is van een erfelijk gen. Deze gen heeft vermoedelijk invloed op het uiterlijk en het zweet. Want wat zou vrouwen nou zo aantrekkelijk maken; zoet zweet! Blergh.. alleen de gedachte al, zoet zweet. Hoe kan een man hier nou (onbewust) opgewonden van raken?

Zeker weten de onderzoekers het niet, maar ze denken dat het major histocompatibiliteitsgen (MHC) verantwoordelijk is voor de meerdere sexpartners. De vrouwen waarbij meer varianten van het MHC werden gevonden,  hadden ook meer sexpartners.  Nu zul je denken, wat heeft dit met het zoete zweet te maken? Nou, het MHC laat zijn sporen achter in het zweet, waardoor het zweet zoeter wordt.

Goed vocht
Nu moest ik natuurlijk even ‘googelen’ om meer over dat zoete zweet te weten te komen. Waar dat vocht allemaal wel niet goed voor is! Het houdt ook nog eens muggen op afstand. Dus wil jij van die muggenbeten af of mis je een sexpartner, eet dan snel wat zoet fruit!

Ik ben nu toch wel benieuwd of ik zoet zweet heb…

CC foto: Epsos.de