Zomervakantie boeken? Je bent het voordeligst uit als je boekt vóór deze datum

vakantie vriendin

Het is deze week dan wel niet koud, maar dat doet niets af aan ons verlangen naar de zomer en het moment dat we eindelijk weer met zonder jas naar buiten kunnen. Omdat het nog even duurt voor het zover is, beginnen veel mensen alvast aan de voorpret: het uitkiezen van een zomervakantie.

Heb jij nog geen zomertrip geboekt maar ben je wel van plan dat binnenkort te doen? Wacht dan niet te lang. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je na 27 januari meer geld kwijt bent aan je vliegtickets. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Tix.nl.

Wat exact het beste moment is om je vliegtickets te boeken, is volgens Tix moeilijk te zeggen. De prijzen hangen daarvoor van te veel variabelen af. Toch spot de vergelijkingssite een trend: vóór 28 januari ben je voor het boeken van je zomervakantie het goedkoopst uit. Let wel: er wordt uitgegaan van een reis van ten minste vijf dagen met minimaal twee personen.

Valt de prijs van je retourtje toch tegen en wil je volgend jaar goedkoper uit zijn? Vliegtickets zijn het allervoordeligst als je boekt tussen oktober en december.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Tix.nl | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.