Smeren maar: deze best geteste zonnebrand kost nog geen 10 euro

Zonnebrand beste

Hoewel je het misschien nog niet zou denken, is de kans op verbranding juist deze dagen heel groot. Smeren, smeren, smeren dus (altijd trouwens). Maar welke zonnebrand is nu de beste én ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee?

De consumentenorganisatie Test-Aankoop onderzoekt elk jaar weer welke zonnebescherming het beste uit de bus komt. Ze kijken hierbij niet alleen naar de efficiëntie van de UV A- en UV B-filters in het product, maar een panel analyseert ook nog de textuur, de absorptie en de sensorialiteit (hoe het aanvoelt op je huid). Daarnaast werd het etiket beoordeeld op mate van volledigheid. Het hoogste puntenaantal hierbij? 100.

Kruidvat

Ennn the winner is…. de Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+. Voor nog € 8,99 heb je al zo’n fles in huis, dus dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, dat blijkt maar weer. Ook de CIEN Sun spray for kids 50+ van budgetsupermarkt LIDL behaalde evenveel punten: 71 van de 100. Deze flacon is nog net iets goedkoper, € 5,99. Test-Aankoop adviseert dan ook om beter voor zo’n cheapere zonnebrand te gaan waarmee je je dikker en vaker insmeert, dan een duurdere waarvan je misschien maar een drupje gebruikt.

Bron: HLN | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!