Je zonnebril ophouden bij eerste ontmoeting? Not done!

zonnebril

Het ophouden van je zonnebril als je iemand voor het eerst ontmoet? Not done! Ook zonnebrillen met spiegelende glazen zijn uit den boze…

Dat blijkt uit een enquête van Specsavers, waarvoor 600 Nederlanders werden ondervraagd. Hoewel een zonnebril dragen wanneer je iemand voor het eerst ontmoet écht niet kan volgens de ondervraagden, is het prima je bril op te houden tijdens een gesprek met een vriend of vriendin dat buiten plaatsvindt. 20 procent van de ondervraagden vindt dit echter ook ongepast.

Spiegelende glazen worden behoorlijk vervelend gevonden. Een derde van de ondervraagden praat dan ook liever met iemand met een zonnebril met doorzichtige glazen, waardoor je de ogen van die persoon kunt zien. Ook het dragen van een namaakzonnebril van een bekend merk kan ábsoluut niet, net als het dragen van een zonnebril aan een koordje om je nek (duh!). Een zonnebril in het haar dragen mag dan weer wel.

Hoewel mannen toegeven dit vaker te doen dan vrouwen, 12 procent (zo weinig?!) van de ondervraagden geeft toe hun zonnebril te gebruiken om ongestoord naar anderen te gluren.

Geef maar toe: gebruik jij je zonnebril ook om ongegeneerd naar anderen te gluren?

Beeld: iStock