Back to the seventies: zonnebrillen met gekleurde glazen zijn een hit op Instagram

zonnebrillen

Terug naar de jaren ’70, de jaren waarin de meest vrolijke, kleurrijke en vrije kleding de straten sierde. Broeken met wijde pijpen, opvallende prints, sjaaltjes in het haar en zonnebrillen met gekleurde glazen… En die laatste maakt anno 2021 een comeback, want retro zonnebrillen zijn een grote hit op Instagram.

We hebben het over de typische zonnebrillen met gekleurde glazen. Geel, blauw of roze; een vintage montuur met soortgelijk gekleurd glas is de trend van het moment, als we de grote namen van het internet mogen geloven.

Retro comeback

Online persoonlijkheid Emma Chamberlain, model Kaia Gerber en Kylie Jenner (die geen introductie behoeft) zijn slechts enkele namen die de modewereld in een klap laat weten dat de retro sunglasses terug van weggeweest zijn. Nu zijn deze brillen meer een fashion statement dan dat ze je ogen daadwerkelijk beschermen tegen de zon. Maar ja, als Kylie het draagt, draagt binnen de kortste keren de hele wereld het – ondergetekende incluis.

Blijvertje

De trend werd eind 2020 al her en der gespot op Instagram, maar blijkt met de intrede van 2021 een blijvertje te zijn. Naast dat de retro zonnebrillen beschikbaar zijn met glazen in elke denkbare kleur, kunnen ze ook in vrijwel elke montuurstijl worden gebruikt. Van slanke cat-eye montuurtjes tot oversized Olsen brillen, en van pilotenbril tot de miniatuurbrillen van Instagram. 

Twijfels? Hieronder een lading inspiratie. Wedden dat je – zelfs als je nu sceptisch bent – er straks ook mee op je neus loopt?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door emma chamberlain (@emmachamberlain)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Stylecaster | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.