Zoveel calorieën zitten er in die toffe gerechten op Instagram

Van hysterische milkshakes tot kleurrijke cakes: we zien de meest toffe etenswaren voorbij komen op social media. Die moéten we uitproberen, toch? Calorie wise is dat niet altijd verstandig… Wij zochten uit hoeveel calorieën deze Instagramklassiekers bevatten.

Freakshakes

Hij mag dan misschien op een milkshake lijken, een freakshake is allesbehalve. Inderdaad, de basis is van ijs, maar daarnaast zit er nog een toef slagroom, chocola, snoep, een marshmallows, donut, oreo of ander zoetigheid op. Resultaat: zo’n 1700 calorieën.

Red velvet pie

Blijft een van onze favorieten: de red velvet pie. Een stuk van de rood-witte lekkernij telt alleen wel al snel 400 kilocalorieën. Ach, zolang we het niet elke dag doen…

Donuts

Donuts zijn altijd een goed idee! Tegenwoordig zien we ze steeds vaker in een nieuw jasje, met zelfgemaakte speculoospasta, glazuur van matcha of limoenspread. Love it, maar toch al snel goed voor zo’n 500 calorieën.

 

Rainbow cake

Om vrolijk van te worden, zo’n regenboogcake op je bord. Door de combinatie van boter, (heel veel) suiker, mascarpone en de frosting heeft een iets minder positief effect, want bij elkaar opgeteld zijn dat zo’n 600 calorieën. Oeps.

Cupcake

De grootste cupcake-hype is inmiddels misschien voorbij, maar soms kunnen we die pastelkleurige cakejes toch niet weerstaan. Maar wanneer je weer eens een cupcake eet, stop je 400 calorieën in je mond.

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron HLN.be | Beeld Instagram