Zwangerschapsyoga. Theekransje of..?

Van zwanger zijn, heb ik geen verstand. Ik beleef het allemaal voor het eerst. Geweldig leuk. Héél leuk!

Jawel, ik ben een van de vijf vrouwen die hier zwanger over de verdieping loopt… Zo half mei hoop ik er een gezonde kleine uit te persen. Voor de snelle rekenaars: klopt, ik ben al 25 weken onderweg. Onvoorstelbaar! Ook al heb ik inmiddels – vind ik – een prachtbuik :)

Zwangerschapsyoga: slik
Een van de Eerste-Keren komt vanavond: zwangerschapsyoga. Ik heb geen idee wat te verwachten. Gisteravond in bed zag ik het al helemaal voor me: ik zit klaar voor een anderhalf uur durende les, beginnen ze met een theekransje – maar dan zonder thee en scones.

Bij de inschrijving had ik zó’n goed gevoel bij de lessen. Maar door dat spookbeeld van gisteren, ben ik ineens ietwat huiverig. Mogelijke huiverscenario’s:

* Optie 1: Theekransje
Een voorstelrondje van een half uur of langer. “Hoi, ik ben X, ik werk daar en daar, ben zoveel weken zwanger, ratel, ratel, nog-tien-minuten-ratel.” En dat dan de hele kring rond. Totdat ik me afvraag waarom ik er in sportkleding zit.

* Optie 2: Blij zweefgedoe
Hardlopen voelt nu niet lekker, yoga lijkt me fijn. Bij gewone yoga zou ik me bij elke oefening afvragen: ‘mag ik dit wel doen? Of weigert koter dan er gezond ende wel uit te komen, straks?’

Zwangerschapsyoga lijkt me nu de ideale vorm van sporten. Sporten. Maar wat als de anderen voornamelijk komen om dromerig over hun buik te wrijven… Wat te ohm’en… Om vervolgens na een enkele zonnegroet met een minstens zo gelukzalige glimlach huiswaarts te keren?

* Optie 3: Iets anders ellendigs
Nu is ‘ellendigs’ behoorlijk overdreven, maar er zijn vast nog andere huiverscenario’s. Waar ik nu gelukkig nog geen weet van heb. Hoewel. Niks ‘fijne onwetendheid’. Ik wil in dit geval juist graag weten wat ik kan verwachten!

Voor vandaag neem ik me voor a) op tijd te vertrekken en b) niet te flippen als de eerste les inderdaad een duur cafebezoek-zonder-consumpties blijkt. Mijn grote vraag blijft echter een lichtelijk benauwd:

Hebben jullie zwangerschapsyogalessen gevolgd? En..?

(c) Foto: Sheila’s