Zweedse meiden met de billen bloot

Als wij, Nederlandse meiden, een legging aantrekken, dan zegt volgens mij een ongeschreven moderegel dat je daar een shirt, tuniek of vest op moeten dragen dat minimaal tot halverwege je bovenbenen reikt.

Op de kop
Hier in Zweden denken ze daar heel anders over. Zweedse vrouwen dragen er gewoon een T-shirtje op: hetzelfde shirtje dat ze anders op een spijkerbroek zouden dragen. En de eigenaresse van de billen laat deze dan ook vol trots zien. Dat niet alleen: ze hangt ook in die outfit, zonder blikken of blozen, zo’n beetje op haar kop in de metro te zwieren.

Ik moet er niet aan denken en zou me erg ongemakkelijk voelen met zo’n kort shirtje. Al moet ik toegeven dat ook mijn shirtjes korter worden – ik merk dat het me steeds minder uitmaakt, zolang ik er maar een goede legging onder draag.

Zonnig kruisgedeelte
Al is een goede legging hier ook geen vereiste. Gisteren kwam er een meisje in panty voorbij gelopen waarbij het kruisgedeelte ook wat van de eerste zonnestralen meepikte.

De meeste jonge mensen gaan hier sowieso heel anders gekleed dan in Nederland. Ze besteden er elke dag veel zorg aan. Wat mode betreft lopen ze ook hartstikke voor op ons. Ik zie hier veel hippe types rondlopen.

Opvallende outfits
Eén op de vijftien Zweden – als het er niet meer zijn – ziet eruit alsof hij of zij onderweg is naar een feestje. Heel uitbundig. Je ziet zomaar iemand in knalroze jas een bril dragen zonder glazen met een parelsnoer eraan.

Retro is ook in. Grote gekke vesten en beenwarmers. Niets is te dol. Leef je uit. Leuk dat een volk dat bekend staat als introvert, toch zo uitgesproken is in haar kleding.

CC foto: privébezit