25+ en je woont nog thuis

thuis wonen

Hoe sneu ben je als je op je 25e nog niet op jezelf woont? Als je ouders ‘gewoon goede vrienden’ zijn en je eigenlijk opziet tegen de ongezelligheid van het alleen-wonen? Of als je je geld liever aan andere dingen uitgeeft dan aan een veel te hoge huur? Heb je dan überhaupt geleerd zelfstandig te zijn?


Volgens Loes (25) wel. Omdat zij graag reist, woont ze nog bij haar vader en moeder thuis. Zodat ze voor het geld dat ze bespaart een retourtje Zuid-Amerika kan kopen. Of lekker door Azië kan reizen. Een bewuste keus dus. Dezelfde keus trouwens die haar vriend maakt; ook hij heeft nog geen eigen woonruimte. Deze week vertelt ze erover in Viva. Ook komt de 26-jarige Cynthia aan het woord. Zij heeft zo haar eigen redenen om (misschien de komende tien jaar nog wel) bij haar ouders te blijven.

En hoe zit dat bij jou? Had je je op de middelbare school al lang en breed ingeschreven voor een studentenwoning, of vind/vond je het ook wel oké bij je ouders? En hoe denk je over mensen die tot na hun 25e thuis blijven wonen?

Laat het hieronder weten.