3x wijze raad bij prangende beautyvragen

Beautydokter Annieck geeft antwoord op de prangende vragen van de VIVA-forummers.

@Suzyqfive“Hoe kom ik van mijn fronsrimpels af zonder botox?”
Als je echt een spiegelglad voorhoofd wilt, ben ik bang dat je met crème alleen niet van je frons af komt. Rimpels zijn eigenlijk kleine vouwtjes in je huidoppervlak die je niet zomaar even opvult. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om verdere vorming van rimpels binnen de perken te houden. Om te beginnen zijn gezond eten, niet roken en genoeg water drinken natuurlijk het allerbeste voor je huid. Daarnaast is het wijs om elke dag minimaal factor 30 op je gezicht en hals te smeren, óók in de winter. Zo voorkom je rimpels en een slappe huid. Een droge huid krijgt bovendien sneller rimpels dan een vettere, dus regelmatig smeren met een hydraterend masker houd het vochtgehalte van je huid op peil. En tot slot is het belangrijk dat je je make-up er elke dag afhaalt, want make-up verstopt niet alleen je poriën, het versnelt ook het verouderingsproces.

  • Moisturizing Sunscreen SPF 30 (Coola Suncare € 34)
  • Rich Moisturizing Mask (Sabon € 22,95)

@Crazycatlady “Is er een veilige manier om zelf mee-eters te verwijderen?”
Mee-eters, oftewel comedonen, ontstaan als huidvetten zich vermengen met dode huidcellen, en de poriën verstoppen. Je kunt ze verwijderen met een poriënstrip of met geklopt eiwit. Breng met een kwastje een dun laagje aan, leg er een tissue op en breng nog een laag aan. Als die droog is, trek je alles er voorzichtig af. Mee-eters uitdrukken is een slecht plan, want je loopt het risico op een ontsteking. Doe je het toch, stoom dan vooraf je gezicht en gebruik een met alcohol ontsmet comedonenlepeltje.

  • Comedonenlepeltje (The Bodyshop € 5)
  • Refining Clear Up Strips (Nivea € 6,49)

@GraziaCM “Hoe zorg ik ervoor dat littekens minder opvallen?”
Hoe nieuwer het litteken, hoe makkelijker het is om het te vervagen. Dermabrasie en microdermabrasie zijn peelings die celvernieuwing stimuleren, waardoor ook littekens vervagen. Die zijn alleen best prijzig. Een littekencrème is een goedkopere optie. Ook citroensap kan helpen: breng het met een wattenstaafje op je litteken aan en spoel het na tien minuten af. Wel extra smeren met zonnebrand, want je huid is even extra gevoelig voor zonlicht.

  • Littekencrème (Biodermal € 14,99)
  • Scar-Reducing Serum (Paula’s Choice € 29,90)

Heb je ook een vraag voor beautydokter Annieck Bilder? Tweet ’m naar @VIVA_nl met #vivabeautyvraag of mail ’m naar redactie@viva.nl.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.