6x gáán volgens Evi Hanssen

evi hanssen

Als iemand bekend is met reizen, is het Evi Hanssen wel. Niet alleen voor haar werk als presentatrice van ‘3 op reis’ trekt ze de hele wereld over, maar ook binnen haar persoonlijk leven reist ze wat af elke dag tussen huis en werk. Daarom vragen wij de ervaringsdeskundige welke plaatsen we in ons leven zeker één keer moeten zien.

IJsland

“Iedereen moet naar IJsland! Dat is een compleet andere planeet. Zo rauw, zo grillig. Het landschap verandert om het kwartier. Ze geloven daar in trollen. Eerst denk je: wat een onzin. Maar na een paar dagen veranderde dat in: het zou best kunnen.”

Barcelona

“Omdat het alles heeft. Lekker eten, niet te duur, een strand, cultuur, feesten, mode.”

Rotterdam

“Als je daar nog nooit bent geweest, moet je er dringend naartoe. De prachtige hangars, de markthallen, de skyline. Rotterdam straalt lef uit.”

Kaapstad

“Kaapstad heeft lang op mijn lijstje gestaan. Ik ben er drie keer geweest. De eerste keer vond ik het alleen maar prachtig: de natuur, het eten, de aardige mensen. Maar daarna viel de Apartheid me steeds meer op. Dat zit nog niet goed daar.”

Formentera

“Een eilandje aan de overkant van Ibiza. Wat een vrijheid, wat een natuur! Het was echt een openbaring toen ik daar voor het eerst kwam.”

Noorwegen

“Het is een duur land, maar heeft een enorme schoonheid. Zie je ook terug in het nieuwe seizoen van ‘3 op reis’.”

Wil je het hele interview met Evi Hanssen lezen? Het interview staat in VIVA 36, die vanaf vandaag in de winkel ligt. Of bestel hier het nummer.

Beeld: Sjoerd Geuke
Tekst: Fleur Baxmeier