Acteur Jason de Ridder: ‘Hij hangt niet tot mijn knie, om het zo maar te zeggen’

In ‘Anne’ staat hij op het podium als de schuchtere Peter van Pels, en zelf is Jason de Ridder ook nogal verlegen. Maar met een biertje op stapt hij best op de dames af. Welke kant van hem kunnen we tussen de lakens verwachten?

Welke eigenschap hoort een vrouw te hebben die bij jou in bed ligt? “Ik vind het leuk als een meisje zich snel op haar gemak voelt. Als ze vrij is in haar doen en laten en initiatief neemt. Ook in bed. En ik heb een zwak voor vrouwen die een beetje met hun voeten naar binnen staan. Dat vind ik zó aandoenlijk! Een mooie uitstraling is ook een pre, een meisje dat vrolijk de wereld in kijkt is prachtig. Misschien ook omdat ik dat zelf soms moeilijk vind.”

En hoe scoort ze minpunten? “Als ze op haar rug gaat liggen en er verder niets uitkomt. Geen geluid, geen beweging. Dat je denkt: eh, vind jij het ook leuk? Ik hou ook niet van klagende meisjes. Meisjes die zeuren dat ze te dik zijn bijvoorbeeld. Ik kan een paar keer zeggen dat ik haar prachtig vind, maar als ze blijft klagen, zeg ik: ga de sportschool in dan. En dat is ook weer niet goed. ‘Zie je wel dat je me te dik vindt!’ Vermoeiend.”

Wat vind je van je naakte lichaam? “Ik ben in grote lijnen tevreden. Voor iedere jongen geldt denk ik dat het altijd groter mag. Hij hangt niet tot mijn knie, om het zo maar te zeggen. Maar ik ben tevreden, ook over de rest. Ik ben geen mooiboy of brede gast, maar heb wel een goed soort aantrekkingskracht, denk ik. En goeie lippen, lekker vol.”

Credit: tekst Elle Smolders I Beeld Anke van der Meer<.small>