Actrice Lisse Knaapen: ‘Ik dacht dat ik geen musicalmeisje was’

lisse knaapen

Ineens was ze daar: de onbekende Lisse Knaapen (22) pakte de hoofdrol in de 3D-musical ‘Sky’, die deze week in première gaat in Theater Amsterdam. Met deze nieuwe carrière ontdekt ze een andere kant van zichzelf.

Interview: Jill Waas | 
Foto’s: Natasja Noordervliet

Dat ze vanaf deze week de titelrol speelt in een grote musical, dát kan de 22-jarige Lisse Knaapen best handelen. Dat Marco Borsato en John Ewbank háár kozen uit honderden meisjes en ze dus wel iets bijzonders moet neerzetten, daar dealt ze ook zonder al te veel stress mee. Maar dat de media ineens van alles van haar willen weten, dat vindt Lisse eng. “Het is zo’n vreemd idee dat ik nu iemand ben, dat beeld klopt in mijn hoofd nog niet echt. Interviews doen vind ik het spannendst,” vertelt Lisse. Gelukkig mag ze haar eerste grote interview met VIVA doen en tijdens het gesprek is van zenuwen niets te merken, want Lisse babbelt alsof ze nooit anders heeft gedaan.

Voelt het als een droom die uitkomt?

“Deels. Ik ben nooit een musicalmeisje geweest. Ik keek niet van jongs af aan naar ‘The sound 
of music’, denkend: daar moet ik staan. Daarom heb ik nu ook niet zo het besef van een droom die uitkomt. Maar ik voel wel elke repetitie dat ik bezig ben met waarvoor ik gestudeerd heb en dat is bevredigend. Ik word zo uitgedaagd in wat ik mag doen. Spelen en zingen zijn allebei grote dromen, dus uiteindelijk komt het samen.”

Geeft het druk om te debuteren in zo’n enorme productie?

“Dat valt wel mee. Omdat ik nooit bezig ben geweest met een musicalcarrière, heb ik voor mijn gevoel ook niet zo veel te verliezen. Natuurlijk moet ik er niet aan denken dat ik dit niet waargemaakt krijg, ik sta hier absoluut niet met een nonchalante instelling. Maar tegelijkertijd denk ik ook: als dit niet lukt, vind ik wel weer iets anders wat bij me past, ik ben nog zo jong. Op dit moment heb ik er alle vertrouwen in, we zijn met zoiets moois bezig. ‘Sky’ wordt echt spectaculair.”

Wat zou je graag willen als je groot mag dromen?

“Ik heb veel dromen op verschillende vlakken. Ik wil graag filosofie studeren, ik droom ervan om naar India te reizen, ik wil een solovoorstelling maken, een theatraal concert. En ik zou graag ooit een masteropleiding oprichten, om mijn ervaring in het vak over te brengen op 
jonge mensen. Maar dat is pas voor later, de komende tijd ben ik zo druk met ‘Sky’ dat daar mijn volledige focus ligt.”

Ook naar de musical ‘Sky’ met VIVA? Check viva.nl/musicalclub

Het hele interview met Lisse Knaapen is te lezen in VIVA 14. Je kunt het blad online bestellen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.